NAŠA ZGODBA

GOSTILNA IN PIZZERIJA PRI STANI

Gostilna in pizzerija Pri Stani se nahaja na Notranjskem, natančneje v idilični vasici Žerovnica. Ta leži na robu Cerkniškega jezera in v neposredni bližini Križne jame. Posestvo na katerem se danes nahaja omenjena gostilna se ponaša z več kot 100-letno tradicijo gostinskega obrata.

Leta 1983 je takratni bife prevzela Cimermančič-Rok Stanka in ga skupaj z družino, skozi leta poslovanja in glede na povpraševanje svojih gostov, preoblikovala sprva v okrepčevalnico, nato pa v gostilno in pizzerijo. Okolica gostilne je urejena in mirna s pripadajočim velikim parkiriščem za goste lokala.

Razpolagamo z 90 sedišči v notranjosti in z letnima vrtovoma, ki sprejmeta dodatnih 50 ljudi. Naša ponudba temelji na jedeh s pridihom domačnosti, s katerimi želimo ohraniti tradicionalno kulinariko regije. Stremimo k izboljšanju naše ponudbe na vsakem koraku.

Ker naši čudoviti kraji privabljajo vse več turistov, zadnjih nekaj let oddajamo tudi prenočišča. Nudimo dva apartmaja, dvoposteljno sobo ter družinsko sobo, ki skupno ponujajo do 13 ležišč. Nastanitve so opremljene v prelepem rustikalnem slogu.

Leta 2020 pa smo dopolnili našo ponudbo s postajališčem za avtodome in kamp prikolice. Postajališče je na najbolj umaknjenem delu posestva, kjer imajo gostje zasebnost in mir ter čudovit razgled na Slivnico in na del našega presihajočega jezera.